Det finns bara ett sätt att ta reda på det. därför blev dagens uppdrag att tillaga  Julia Childs Boeuf Bourguignon och det första vi fick göra var att bege oss till en loppis för att inhandla en gjutjärnsgryta.

Vi startade själva tillagandet av Boeuf Bourguignonen klockan tolv. 
 Fläsket skulle strimlas till små bitar.
Fläsket skulle strimlas till små bitar.
För att sedan stekas i fettet från fläsket och köttet och blandas med...
 Det stekta köttet och fläsket tillsammans med lite mjöl bryns i ugnen. Därefter på med vin , buljong och övriga smaksättare. Sedan är det bara att ställa in allt i ugnen där det ska stå 3-4 timmar.
Det stekta köttet och fläsket tillsammans med lite mjöl bryns i ugnen. Därefter på med vin , buljong och övriga smaksättare. Sedan är det bara att ställa in allt i ugnen där det ska stå 3-4 timmar. Under tiden kan man plocka fram champinjonerna...
Under tiden kan man plocka fram champinjonerna... Och steka dem med mycket smör...  "för tittar man i allt som smakar gott så finner man att det är smör i".
Och steka dem med mycket smör...  "för tittar man i allt som smakar gott så finner man att det är smör i".
Likaså skall smålökarna brynas i smör, sedan skall de sjuda i buljong tills de är mjuka, när detta är klart kan man ta sig några timmars vila innan det är dags att göra resten.
När köttet är klart i ugnen, så häller man såsen i gryta där den får reduceras. Champinjonerna och löken läggs på köttet och den reducerade såsen hälls åter tillbaka i grytan.


Och till slut så är Julia Childs Boeuf Bourguignon klar och tiden klockad till  nästan fem timmar. För de som själva blivit sugen på en  Boeuf Bourguignon så finns receptet till Julia childs  Boeuf Bourguignon här.

Sedan var det bara att vänta tills klockan sex för att sedan avnjuta vår alldeles egna tillagade Boeuf Bourguignon efter Julia Childs recept. var den då värd allt slit? Tja jag måste säga att man inte riktigt är van vid att lägga ner snudd på en hel arbetsdag på att göra mat, men gott blev det, jäkligt gott så bon appétit mina vänner...
 





 
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar