måndag 24 maj 2010

Det stora språnget


Som bekant håller jag och Nicke N på att ta oss upp genom Sverige i något som med tiden fått namnet Sverigevandringen. Den har under ett antal sakta men säkert tagit oss från stockholmsområdet upp till Vallsta. Det är inte frågan om några hastighetsrekord eller att slaviskt följa lederna, Upplandsleden, Gästrikeleden och Hälsingeleden. Uytan det har fått tagit sin tid men en och annan sovpaus och vi har gått lederna när vi känt för det och efter vägar när vi känt för det. Eller rakt genom skogen när vi känt för det. Målet är att gå till Sverige tar slut. Hitintills så har det rört sig om etapper på knappa vecka eller mindre, men längre upp man kommer desto längre blir transporten till och från vandringarna.

Nu har vi i all fall bestämt oss för att 2014 är det dags för det stora språnget. Då tänkte vi ta Grövelsjön-treriksröset i enlighet med reglerna för det vita och gröna bandet. Ett riktigt inspirerande upplägg som verkligen fått oss att tända till, men som som tidsmässigt inte kommer att kunna fungera för än runt år 2014. Fram tills dess kommer således Sverige vandringen att vara inriktad på att låta sveigevandrringen svänga in i landet och ta oss från Vallsta till Grövelsjön vilket inte borde vara några allt för stora problem.

Och för er som kan lite nutidshistoria så är vår benömning på vandringen Grövelsjön-Treriksröset det stora språnget - lånat från Mao Zedong och dennes kampanj från sextiotalet som syftade till att snabbt industrialisera Kina. Vi får hoppas att värt stora språng inte får lika katastrofala följder.

1 kommentar:

  1. Har också så smått börjat planera gröna bandet 2012. Vad har ni för tankar om datum och så?

    SvaraRadera