lördag 4 februari 2012

Radiokaka

Matlagning är normalt inte något stort intresse i mitt liv, men när det kan sammankopplas med historia så kommer det i en helt annan sits. Hade köpt boken "Reseguide till 50-talet" för att se om jag kunde hitta några platser värda att besöka under sommaren. I boken fanns det ett recept på Radiokakan från 50-talet, självfallet blev jag sugen på en kulinarisk tidsresa tillbaka till 50-talet. Här skulle göras radiokaka och även fru Nilsson engagerades i projektet.

Det som behövdes var:
2 st ägg
3 dl florsocker
200 gram mörk blockchoklad
150 gram kokosfett
180 gram Mariekex

Sedan var det bara att klä en avlång bakform med plastfilm samt att smält kokosfettet och blockchokladen. Sedan vispade vi äggen och florsockrettill en vitt och pösigt innan vi blandade den med chokladsmeten.

Efter det bredde vi ut ett lager chokladsmet i botten på formen. La sedan på ett lager Mariekex ovanpå smeten och Varva sedan chokladsmet och Mariekex tills kexen tagit slut.

Sedan var det bara att ställa in formen kylskåpet och vänta, minst sex timmar stod det i receptet men vi provsmakade redan efter fyra - tålamod har inte varit min starka sida.

Hur smakade det då? Gott, lite mäktigt kanske, sonen gav det godkänt, dottern tyckte det var för stark chokladsmak och fru N. tyckte det skulle ha varit mer kex i kakan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar