onsdag 31 oktober 2018

Test: Pasta bolognese - Blå bands frystorkade v/s 24 Hours Meals

Vi passade på att testa lite utemat också, den ena var Blå bands frystorkade Pasta bolognese, den andra rätten var 24 Hours Meals Pasta bolognese, i en s.k. mjukkonserv, d.v.s. den var inte frystorkad.
med andra ord till blå band behövde vi varmvatten, det stod 4 dl, men vi behövde nog hälla i drygt 5 dl för att få den bra. Med 24 Hours Meals var behövde man inte tillsätta något vatten, den var redan klar, däremot behövde man tillsätta 0,5 dl vatten till värmekudden som skulle värma maten. Här gäller det att vara snabb med att stänga till påsen och sätta på den lilla tejpbiten för "värmekudden" startar rätt snabbt med att bli varm... och den blir riktigt varm också... aj aj aj...

 Efter att vi tillsatt vatten till Blå Bands frystorkade och lagt mjukkonserven i i påsen med värmekudden så var det bara att vänta, ungefär lika länge, en 10-12 minuter. hur smakade då de två rätterna, själva smaken var helt okej på båda alternativen, fördelen med mjukkonserven är dock att konsistensen alltid är helt okej, medan när det kommer till frystorkat kan man ibland hitta mer eller mindre tillagade delar. Nackdelen med mjukkonserven är dock att den väger, den innehåller redan vätska, så vid en längre fjällvandring kommer det att bli ett tungt alternativ. Blå bands Pasta bolognes innehöll betydligt mer pasta och blev också mer mat än  24 Hours Meals Pasta bolognes.

Så vilken av dessa två alternativ tyckte jag då bäst om? Som vanligt rekommenderar jag dock att man kan salta och krydda extra, det blir alltid godare då, men det går inte att komma från att man med mjukkonserv slipper en massa halvsega bitar som inte mjukats upp av det varma vattnet, men det är trots allt en konserv, dock utan plåtburk, så den är tung, för en dagstur helt okej, men som sagt om man ska ha en 5-10 måltider i ryggsäcken är det helt klart att föredra frystorkat p.g.a. vikten.

 Påsen till värmekudden visade sig i alla fall bli en bra soppåse när allt var uppätet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar