tisdag 27 juli 2010

Mot Visjön genom ur och skur


Dagens mål var raststugan vid Visjön. Liksom gårdagen var luftfuktigheten hög, trots att SMHI hade utlovat annat. Färden startade med 2,5 km promenad efter en grusväg som ledde fram till en renslaktplats, sedan var det led över fjället mot Visjön.

Under vandringen var det omväxlande regn och uppehåll, men den utlovade solen såg vi ingenting av. Framme vid Visjön visade sig att att raststugan hade invaderats av tyskar. Det var i och för sig inget problem då vädret hade den goda smaken att ha ett uppehåll i regnande så att vi i lugn och ro kunde äta. Tack för det vädergudarna.

Sedan när vädergudarna bestämde sig för att det var dags att fukta luften i gen bröt vi upp och begav oss hemåt. På vågen hem hittade vi något som närmast kan beskrivas som en monsterspottloska som huserade ett antal larver.

På vägen tillbaka såg vi även resterna efter en stövel som gett upp och blivit kvar på fjället i form av ett stövel-lik.


Även Arrak gjorde ett fynd i form av ett renkranium som han genast förälskade sig i och ville ta med hem. Av detta blev det dock inget av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar