måndag 1 augusti 2011

Måndagens GLT - Grand Lux Tour


Uppe med tuppen tog jag och fru N. bilen och åkte iväg efter E18. Vid Karlskoga svängde vi av och via småvägarna tog vi oss till Björneborg. En liten bruksort i Värmland.

Björneborg var en sömnig liten ort med en lika sömnig Konsumaffär, men ett vattentorn hade de i alla fall. Sedan vi lämnat Björneborg styrde vi bilen åter mot E18 och Kristinehamn.

I Kristinehamn var det livligare och vi promenerade omkring omkring ett tag och märkte då att vi blivit hungriga.

Vi sökte då upp en lokal proviantleverantör och inhandlade en enkel lunch att ta med. Vi hade nämligen bestämt att ta bilen och köra mot skärgården. Kan föresten verkligen rekomendera ovanstående etablisemang för provhantering. Om man beställer baconburgare känns det som om man minst får 100 gram bacon på burgaren.

Väl framme började vi att äta, men då märkte vi att det inte bara vi som var sugna på mat...

Ge mig!

Sedan beskådades världens största Picassoskulptur - 15 meter hög och uppförd 1965.

Skärgården vid Vänern kändes föresten rätt mycket som skärgården längs kusten. Sedan var det bara att ta bilen och åka vidare hemåt. På väg hemåt konstaterade vi att ingen av oss besökt Arboga - något som vi genst bestämde oss för att göra något åt -- mot Arboga.

Arboga visade sig vara en helt underbar stad helt i klass med Visby. Några saker som vi lärde oss om staden; den är helt död efter klockan 18.00, man låser inte cykeln och...

...att man har haft den goda smaken på Arbogas fastighetskontor att se till att det nybyggda i stadskärnan väl smälter in i den gamla bebyggelsen. Fast man verkar ha glömt det när det gällde det egna kommunhuset!

Sedan,sent på kvällen blev det ett kort stopp vid den nya rastplatsen - Frösvi - innan vi fortsatte hemåt och mot sängen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar