söndag 15 februari 2015

Stjärnklart av Lars Wilderäng



Elektroniken hade tydligen inget immunförsvar, var händer då med oss människor om den skulle dö? Klarar vi oss utan våra mobiler, tv-apparater, bilar, dvd-spelare, datorer, tv-spel, mikrovågsugnar, ficklampor, elvispar, rakapparater, elektriska tandborstar, lampor osv...?

Lars Wilderäng har en fantasi om allt detta och tar oss med in i sin fantasivärld, eller är det en förutsägelse om en nära stundande framtid?

I denna värld möter vi  elitsoldaten Gustaf Silverbane som är förlagd i Karlsborg och som kommer att tvingas utkämpa ett helt annat krig än han förberett sig för.

Vi möter också polisen Peter Ragnhell som är allt annat än den goda polis som vi medborgare vi vill ha. Han ser snarare sin chans i detta sammanfallande samhälle. Programmeraren Anna Ljungberg gör en upptäckt som rätar ut många frågetecken men försent, det går inte längre att stoppa det som kommas skall.

Men vi möter också survivalisten Filip Stenvik som var förberedd, men ändå går det inte alls som man tänkt sig.

Stjärnklart är första delen i en ny serie från Lars Wilderäng och jag kan starkt rekommenderbara den. Både spännande och tänkvärd. Hur beroende är vi av vår teknik?

Hoppas att ni får en god läsning, själv måste jag ta och inventera mitt förråd av konservburkar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar