söndag 20 juni 2010

Sverigevandringen etapp 7


Sverige vandringen etapp 7 tog sin början på tisdag morgon den 15/6, vi hade sikte på Los men insåg rätt snabbt att vi tagit oss vatten över huvudet och styrde om vandringen mot Färila istället. Vandringen bjöd på både tryckande värme, hällande regn och dricksvatten rikt på Järn. Vi började vår vandring en bit utanför Vallsta med vår första rast vid det tidigare nämnda Hoserbo, är du på vandring här är det en utmärkt rastplats som bjuder både på eldstad utomhus och inomhus.
Vi lämnade Hoserbo och satte kurs mot Svedåsen som blev vårt första nattläger.
Denna läger plats kvalar lätt in på top tio av bra lägerplattser, mjuk mossa att tälta på samt en underbar utsikt.Här ifrån fortsatte vi genom byn på Hästaberg och Sidskogen och slog läger vid Råsjön. Här var det svårare att hitta en bra lägerplats, efter idogt letande hittade vi dock en tillslut. Den var dock belägen på ett hygge som omgavs av två myrar, dvs det var inte bara en mygga och ett knott där :)


Tredje dagen var vi ganska medtagna, vi hittade en liten badstarnd vid Stavsättra där vi tog igenoss ett par timmar för att sedan dra vidare mot Sjön Vås, här hittade vi återigen en lägerplats som kommer att leva länge i minnet. Väl här började det regna vilket gjorde att vi blev kvar på denna lägerplats till långt in på fredagen. Då både vi och hundarna började bli ganska slitna var denna vila inte något som var direkt ovälkommet.

Utsikten från "köket" gick inte att klaga på.

Fredagen fortsatte att bjuda på regna av och till men med betydligt lättare packning ( vi hade ätit upp nästan all mat ) tillryggalade vi sista biten mot det som kom att bli vår sista lägerplats.
Väl framme började det att regna och tälten fick slås upp i all hast och kvällsmaten tillagades på rekordtid. Våra trogna följeslagare väntade tålmodigt på sim middagsmat och att få krypa in i tälten och sova.

Sedan återstod bara att bege sig ut till stora vägen söder om Färila för att vänta på vår skjuts åter till civilisationen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar