söndag 1 november 2009

Frukostgröt


Det finns egentligen få saker som ger en lika rejäl frukost som gröt. Särskilt när man är ute i skogen behöver man en rejäl tankning på morgonen för att ha energi nog för hela dagen. Under vår vandring mellan Ockelbo och Kilafors passade vi på att testa på en havregrynsgröt som var färdigförpackad med frukt socker och allt. Gröten, eller turfrukosten som de kallade den kom från Adventure food och kostade normalt 59 kronor men vår var köpt till nedsatt pris och kostade 29 kronor.

Hur smakade då det hela? Det smakade som gröt, dock så tyckte vi båda att den var väl sötsliskig och därför åt vi inte upp allt utan donerade en del av den till vår fyrfotade vän som glatt åt upp resten. Lärdomen av detta är att vi gör precis lika god och enkel gröt själva genom att koka upp vatten, blanda det i en skål med havregryn, låta stå ett tag med ett lock på för att sedan ätas med lagom mängd socker och frukt. Priset? Tja kanske fem kronor.

Slutsatsen av detta för vår dellär att Adventure food får sälja sin gröt till någon annan, priset är på tok för högt, gröten är på tok för söt och det är lika enkelt att laga egen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar