onsdag 2 december 2009

Fiske i Kilsbergen


Förra sommaren packade jag och grabben ( min son ) in oss i vår lilla bil för att åka och fiska vid Krampen i Skinnskatteberg. Vi stannade till Vid Jormas fiske i Köping för att köpa fiskekort, dessvärre hade han slut på fiskekort till Krampen men rådde oss att styra kosan mot Kilsbergen istället, då Krampen hade visat sig vara utfiskat sedan ett tag.

Sagt och gjort vi styrde kosan mot Kilsbergen...
Efter ca en och en halv timme var vi framme vid Ånnaboda friluftsområde, slog upp tältet, grillade några korvar och kröp till kojs. Vi vaknade till en mulen himmel men tänkte de klarnar väll upp...

Vi fiskade oss runt halva Ånnabodasjön utan ett napp...dock såg vi att det fanns ganska gott om fisk i sjön. Efter ett tag började det regna ganska mycket så vi tröttnade och bestämde oss för att hoppa in i bilen för att bege oss till Kilsbergen ( Vilingsberg ) även här fanns det mycket fisk och ett flertal sjöar men även här väldigt mycket regn...

Vi fiskade flera timmar utan ett napp...sedan hoppade vi dyngsura in i bilen igen och styrde kosan hemåt...vi tröstade oss med varmkorv och bröd på hemvägen.

På det hela taget var det en ganska lyckad fiske tur ändå bortsätt från regnet och det faktum att vi inte fick någon fisk, lär inte besöka Åndaboda igen då detta ställe var lite för mycket Disneyland för mig, men jag skall definitivt besöka Kilsbergen igen då det både fanns gått om ställen att sätta upp läger på och ett flertal sjöar att fiska i.

Här ovan ser ni en bild på hur det såg ut kvällen innan himlen öppnade sig, bilden nedan visar min skitiga bil efter denna fiske tur det mesta han dock att regna bort på hemvägen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar