måndag 29 mars 2010

F.E.M 2004


Jag tänkte ta och berätta om Luffarnas enda seriösa ihop i tävlingsvärlden. 2004 deltog vi nämligen i F.E.M och klassen Nordic walking i Åre, under lagnamnet Live After death (den som är lite beläst på musik från 80-talet har också koll på varifrån namnet kommer). Allt var som vanligt ett plötsligt infall, följt av en anmälan och sedan tanken - vad har vi nu gett oss in på?

Så här hade vi två förvirrade skogsluffare som skulle ut och gå stavgång bland de vältränade multisportare, hur skulle det gå? Tack och lov visade det sig att många i klassen F.E.M. NW var deltagare av vår... ska vi säga kaliber. Första dagen var varm, mycket varm och det blev inte bättre av att jag valde att gå rakt upp efter bergssidan. När första dagen var över låg vi sist av de lag som gick i mål, några hade tvingats bryta.

På kvällen la vi upp taktiken - vi kommer nog inte att vinna detta men vi vårt mål blir att fullfölja tävlingen - att inte bryta. Nästa dag körde vi stenhårt efter denna planering, många och långa raster med vatten och salta kex. Taktiken visade sig vara vinnande på många sätt väl i mål (flera timar efter det vinnande laget) visade det sig att vi kom att sluta på en andra plats. Alla andra lag utaom det vinnande och vi hade brutit - det kallar jag en vinnande taktik. Så kära vänner där ute. Luffranas tips till framgång är - ta det lugnt, titta på utsikten och ta en rast - så kommer ni i mål tillslut, och varför ska man ha så bråttom?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar