onsdag 27 juli 2011

Berlin 3

Dag tre, sista dagen... var vi uppe med tuppen för att bege oss till den största biten av muren som fortfarande står i Berlin, som tur var ligger den nere på Wershaur strasse.
Här följer lite klassiska mur målningar, det är dock lite tråkigt att dessa målningar är kopior av orginalmålningar på delar av muren som är riven.

Följt av lite fasad konst... varför finns inte mer sånt?


Här ifrån tog vi oss till Hauptbanhof och vilade en ond fot, tog en pilsner och köpte voltaren.
Efter detta tog vi S-Ban till Alexanderplats för att byta till Brandenburger tor för att besöka monumentet över den rysska stupade soldaten. Monumenetet är rest här på denna plats då de mellan 20:april - 7: maj 1945 stupade ca 2000 rysska soldater här. och som en påminnelse om bilka som befriade de tyska folket från nationalsocialismen... Monumenetet står på den sida Berlin som var Västberlin men fram till 1990 hade Sovjet en hedersvakt här.

Därefter begav vi oss via Alexanderplats ( och dönerkebab ) till att se Karl-Marx Alle.
Karl-Marx Alle en paradgata värd namnet.

Nu var det inte mycket tid kvar innan våra 48-timmars biljetter för Berlinslokaltrafik gick ut...
Mden vi beslöt oss för att se den där bombade kyrkan vid Kurtfurstendam...jag har glömt namnet på den, men jag tror att den heter Wilhelms någnting.
Väl där hade de bygt in hela kyrkan för att restaurera den. Suck!!!
Men här är en bild av Kurfurstendam...
Efter detta tog vi bussen till Tegel Airport där vi hamnade mitt i en tysk film inspelning av något slag... tror att killen som står och pratar med flygvärdinnorna är någonslags tysk kändis, då folk stannade och fotade honom, om någon som läser detta vet vem det är vore det kul att få veta.
Därefter var det bara att vänta in flyget till Sverige.
Efter mycket om och men kom flyget iväg... det var trångt, varmt, gråtande småbarn och pratkvarn till granne...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar