måndag 25 juli 2011

Berlin dag 1

På luffen i Berlin, jag och grabben tog flyget från arlande till Berlin imorse... flyget gick från Arlanda 06:30, vilket betydde att vi begav oss hemmifrån vid ca 04:30 tiden... båda fyllda av resfeber lyckades varkan han eller jag sov speciellt många timmar.
Vi Landade på Berlin Tegel strax innan 08:00 och i vår iver att se berlin klev vi helt sonika ut från flygplatsen och började gå mor Alexanderplats, där vårt hostel skulle finnas " Just minutes away "!
De fanns ganska trevliga hus och tomter precis utanför Tegel Airport.

Dessa mässingsplattor satt framför portar de bott Judar som sedan mördats under under den nazistiska regimen.

Die Grosse Stern...Mäktigt...trapporna i pelarna...pust...Högt...magnefik utsikt...fast HÖGT.
Marmorn i detta monument var skadad lite överallt förvånansvärt likt splitter och skottskador...även små runda hål i de stora gjutningarna som klär marmor grunden... hur kan detta komma sig.
Eftermycket irrande och letande kring Alexanderplats och lite stress förr att det skulle bli så kallad " No Show "hoppade vi tillslut in i en Taxi och bad att bli körda till vårt Hostel som skulle ligga just minutes away... det visade sig att det var just minutes away fast med taxi...skulle tagit minst 45-60 minuter att gå!!!???

Väl där är det första vi möter en upp tejpad lapp där man kan läsa " Worst Hostel Ever "!!!

Vi inkvarterades i ett rum på nedervåningen men underbar utsikt...

Rummet... och en mystisk stank av avlopp eller mögel.

Området där vi hittade detta hostel dvs Friedrichshain var dock väldigt tilltalande.

Efter denna dag var minst ett par fötter ur luffar duon slut...hade gått från Tegel till Alexanderplats med trasiga skor, fågelvägen ca 1 mil, betydligt mer om man lägger till lite irrande hit och dit osv...
Vi införskaffade nya skor på ett av galleriorna på Alexanderplats, men att gå in skor kan iband även det vara smärtsamt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar