tisdag 26 juli 2011

Berlin dag 2

Andra dagen i Berlin, vi åte en, för priset, ganska hyffsad fruckost på vårt annars ganska loppiga Hostel och begav oss sedan till S-Ban ( wershau strasse ) för att åka till Alexanderplats och gick därifrån till Brandenburger Tor och Bundestag.
Bundestag

Förintelsemonument, nedan.
Här ifrån strosade vi vidare mot Checkpoint Charley och helt av en händelse kom vi att gå förbi förintelsemonumentet, detta monument var värkligen värt att ta sig en extra titt på, går man in i det tillsamans med någon är det oerhört lätt att komma ifrån varandra om man inte går nästan på varandra, min tanke är att det ilustrerar på ett väldigt bra sätt hur familjer splittras och ångesten när man kommer ifrån varandra.

Ett av Berlins många konstverk

Checkpoint Charley var lite för mycket Disneyland för vår smak...

Vi betalade 18 euro för att ta oss in på de så kallade Checkpoint Charley Musset, vilket inte var så mycket att ha, kändes inte helt objektivt till historien, tex fans det en hel utsälning i detta musse tillängnat " The Ambassador of Freedom "Ronald Reagan!?
Något av det intressantaste på detta musee var toaletten.
Färdig kissat...lägg märke till den svarta pluppen till höger om toastolen.
Abrakadabra!!! en spolknapp !!!
Denna spolning tycker jag samanfattar dett Musee ganska väl.

I sann amerikansk anda, kan man böja lite på historien så att det passar... Vi hittade orginal Checkpoint ca 50 meter ifrån teater kulissen med amerikanska soldater och vaktkur.

Lite av DDR kvar på väggen, frågan är om det är orginal?

Tillbaks i Wershaustrasse efter en allt för fet och salt måltid på KFC.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar